Septembrie 2011_Analize si tratament Ehrlichioza

13.09.2011 – A 236-a zi – Reluare tratament (cura de toamna)

 Din 02.09.2011 am inceput din nou tratamentul pentru Ehrlichioza (de fapt in totdeauna a fost vorba de o co-infectie ehrlichia-borrelia-anaplasma, in care ehrlichia primeaza si este cea mai invaziva pentru organism ).
Yrra este bine, mananca normal, se comporta normal, greutatea corporala si-o mentine, iar analizele de sange , hemoleucograma si biochimic sunt bune.
Insa, pentru ca la analizele de sange la microscop, in lunile august si septembrie, au aparut pe frotiu cateva borrelii si anaplasme, Dl. Dr. Moscu a hotarat reluarea schemei de tratament pentru 80 de zile cu scop preventiv.
Schema de tratament este :
– 2cp x Minociclin / zi (la 12h)
– ¼cp x Ciprinol 250mg x 2/zi
– ¼cp x Tinizol 250mg x 2/zi
– 1cp x Vessel due F / zi
– 1cp x AstraGalus / zi
– 1cp x Curcumin / zi
– 1cp x Silimarina / zi
– 1perfuzie x NaCl 250mg / saptamana
! Atentie, NU administrati tratamentul singuri ! Este nevoie de consultatia medicului veterinar, pentru a stabili dozele medicamentelor in functie de tabloul clinic si greutatea corporala a fiecarui animal in parte.
Desigur, dupa discutia cu medicul veterinar, tratamentul poate fi administrat acasa dupa reteta prescrisa de acesta. 
Valorile parametrilor la analizele de sange :
Inainte de tratament……….Dupa 236 zile…………Valori normale
–       (20.01.2011)…………..(13.09.2011)
Hemoleucograma :
–       HGB 7,2…………………..HGB 15,1…………….HGB 12 – 18
–       HCT 22,8…………………HCT 54,5…………….HCT 37 – 55
–       RBC 3,53…………………RBC 7,42……………..RBC 5,5 – 8,5
–       PLT 146…………………..PLT 930……………..PLT 200 – 900
–       WBC 8,7…………………..WBC 9,2……………..WBC 6 – 17
–       VSH 95……………………VSH 10……………….VSH 6 – 10
Biochimic :
–            …………………………        –        ……………ALB 3,0 – 4,5
–       GPT 27……………………GPT 34……………….GPT 0,8 – 80
–       GOT 64…………………..GOT 26……………….GOT 9,0 – 60
–           – ……………………….. BUN 8,40……………..BUN 8,0 – 30
–            …………………………CRE 1,06……………..CRE 0,5 – 1,7
–       ALP 121…………………..ALP 24……………….ALP 10 – 122
–       PT 8,9……………………..PT 5,7…………………PT 5,2 – 7,8
–       15,4 Kg……………………22,20 Kg………………21 – 23 Kg
Frotiu :
Analiza la microscopul in camp intunecat :
– s-a gasit o Anaplasma pe frotiu
– in rest frotiu curat

30.09.2011 – A 253-a zi – In tratament

Valorile parametrilor la analizele de sange :
Inainte de tratament……….Dupa 253 zile…………Valori normale
–       (20.01.2011)…………..(30.09.2011)
Hemoleucograma :
–       HGB 7,2…………………..HGB 16,2…………….HGB 12 – 18
–       HCT 22,8…………………HCT 48,2…………….HCT 37 – 55
–       RBC 3,53…………………RBC 7,42……………..RBC 5,5 – 8,5
–       PLT 146…………………..PLT 600……………..PLT 200 – 900
–       WBC 8,7…………………..WBC 12,7……………..WBC 6 – 17
–       VSH 95……………………VSH 10……………….VSH 6 – 10
Biochimic :
–            …………………………        –        ……………ALB 3,0 – 4,5
–       GPT 27……………………GPT 31……………….GPT 0,8 – 80
–       GOT 64…………………..GOT 19……………….GOT 9,0 – 60
–           ……………………….. BUN 16,8……………..BUN 8,0 – 30
–           …………………………CRE 0,85……………..CRE 0,5 – 1,7
–       ALP 121…………………..       –      ………………ALP 10 – 122
–       PT 8,9……………………..PT 6,2…………………PT 5,2 – 7,8
–       15,4 Kg……………………22,20 Kg………………21 – 23 Kg
Frotiu :
 – frotiu curat
This entry was posted in 02.8_Ehrlichioza and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s