Aprilie 2011_ Analize si tratament Ehrlichioza

06.04.2011 – A 76-a zi – Partea a doua de tratament

Din 3.04.2011 a inceput a doua tura de tratament cu antibiotic.
Schema de tratament este acum asa :
In primele 10 zile se administreaza:
– 2 x 2,5 ml Azitromicina / zi
– 1 x 250mg Ceftriaxon / zi (Cefort 250mg – injectabil)
– 1-2 x 1 cp Biotics / zi
– 1 x 1cp Vessel due F / zi
– 1 x 250 ml Perfuzie NaCl sub cutan / zi
– 1 x 1cp Curcumin / zi
– 1 x 1cp Complex B +Vit C / zi
– 1 x 1cp Silimarina / zi
– 1 x 8ml Ultra Efa / zi
– 3 x 10ml ceai Hepatocol / zi
Dupa 10 zile se scoate Azitromicina si se revine la administrarea Minociclinului.
In rest tratamentul ramane la fel.
! Azitromicina este antibiotic specific pentru Micoplasma.
Valorile parametrilor la analizele de sange :
Inainte de tratament……….Dupa 76 zile…………Valori normale
–       (20.01.2011)…………..(06.04.2011)
Hemoleucograma :
–       HGB 7,2…………………..HGB 15,9…………….HGB 12 – 18
–       HCT 22,8…………………HCT 43,7…………….HCT 37 – 55
–       RBC 3,53…………………RBC 6,82…………….RBC 5,5 – 8,5
–       PLT 146…………………..PLT 434……………..PLT 200 – 900
–       WBC 8,7…………………..WBC 12,8……………WBC 6 – 17
–       VSH 95……………………VSH 20………………VSH 6 – 10
Biochimic :
–            …………………………ALB 3,59…………..ALB 3,0 – 4,5
–       GPT 27……………………GPT 34………………GPT 0,8 – 80
–       GOT 64……………………GOT 6………………..GOT 9,0 – 60
–           ……………………….. BUN 29,7…………….BUN 8,0 – 30
–           …………………………CRE 0,73…………….CRE 0,5 – 1,7
–       ALP 121…………………..ALP 86………………ALP 10 – 122
–       PT 8,9……………………..PT 6,7………………..PT 5,2 – 7,8
–       15,4 Kg……………………21,10 Kg……………..21 – 23 Kg
Frotiu :
– la micorscopul normal – s-a gasit pe frotiu o singura morula Ehrlichia
– la microscopul in camp intunecat – s-a gasit pe frotiu Micoplasma

06.04.2011_Frotiu Yrra_O singura morula Ehrlichia pe frotiu

  15.04.2011 – A 85-a zi – Pauza de antibiotic

Dupa 12 zile de tratament cu Azitromicina, s-a oprit administrarea deoarece analizele de sange ale Yrrei au indicat valori crescute la anumiti parametrii. Colesterol marit. De asemeni si starea fizica a Yrrei prezinta niste mici schimbari : usoara stare de agitatie si respiratie accentuata, ceea ce indica faptul ca organismul ei nu accepta prea bine Azitromicina.

Se continua administrarea simulentelor imunitare si a vitaminelor.

Valorile parametrilor la analizele de sange :
Inainte de tratament……….Dupa 85 zile…………Valori normale
–       (20.01.2011)…………..(15.04.2011)
Hemoleucograma :
–       HGB 7,2…………………..HGB 16,5…………….HGB 12 – 18
–       HCT 22,8…………………HCT 44,8…………….HCT 37 – 55
–       RBC 3,53…………………RBC 7,04…………….RBC 5,5 – 8,5
–       PLT 146…………………..PLT 354……………..PLT 200 – 900
–       WBC 8,7…………………..WBC 12,8…………….WBC 6 – 17
–       VSH 95……………………VSH 25……………….VSH 6 – 10
Biochimic :
–            – …………………………ALB 4,73……………ALB 3,0 – 4,5
–       GPT 27……………………GPT 25………………GPT 0,8 – 80
–       GOT 64……………………GOT 40……………..GOT 9,0 – 60
–           ……………………….. BUN 44,5…………….BUN 8,0 – 30
–           – …………………………CRE 0,74…………….CRE 0,5 – 1,7
–       ALP 121…………………..ALP 23……………….ALP 10 – 122
–       PT 8,9……………………..PT 7,7…………………PT 5,2 – 7,8
–       15,4 Kg……………………22,30 Kg………………21 – 23 Kg
–           …………………………GLU 125……………..GLU 62 – 126
–            …………………………AMYL 920…………..AMYL 270 – 1900 
Frotiu :
– la micorscopul optic normal – frotiu curat fara morule Ehrlichia
– la microscopul in camp intunecat – nu s-au mai gasit pe frotiu Micoplasme

15.04.2011_Frotiu curat, fara morule Ehrlichia

15.04.2011_Frotiu in camp intunecat curat, fara micoplasme

Eco : 
– vezica urinara fara sediment
– vezica biliara fara sediment
Examen urina :
– celule epteliale si renale prezente
– fara evidentiere de hematii, leucocite sau cristale
Sumar de urina:
–      Sange – negativ
–      Bilirubina – negativ
–      Urobilinogen – normal
–      Cetone – negativ
–      Glucoza – normal
–      Proteine – urme
–      Nitrit – negativ
–      Leucocite – negativ
–      PH – 5
–      Densitate – 1,030

20.04.2011 – A 90-a zi – Partea a treia de tratament

De pe 23.04.2011 se incepe partea a 3-a de tratament cu antibiotic. Pe langa stimulentele imunitare si vitaminele pe care le ia, se reintroduce antibioticul, Minociclin 1cp/zi la 12 ore.

Schema de tratament este acum asa :
– 2cp x Minociclin / zi
– 1-2 x 1 cp Biotics / zi
– 1 x 1cp Vessel due F / zi
– 1 x 250 ml Perfuzie NaCl sub cutan / la 4 zile
– 1 x 1cp Curcumin / zi
– 1 x 1cp Complex B +Vit C / zi
– 1 x 1cp Silimarina / zi
Valorile parametrilor la analizele de sange :
Inainte de tratament……….Dupa 90 zile…………Valori normale
–       (20.01.2011)…………..(20.04.2011)
Hemoleucograma :
–       HGB 7,2…………………..HGB 16,4…………….HGB 12 – 18
–       HCT 22,8…………………HCT 47,9…………….HCT 37 – 55
–       RBC 3,53…………………RBC 7,68…………….RBC 5,5 – 8,5
–       PLT 146…………………..PLT 362……………..PLT 200 – 900
–       WBC 8,7…………………..WBC 10,5……………WBC 6 – 17
–       VSH 95……………………VSH 15……………….VSH 6 – 10
Biochimic :
–            …………………………ALB 3,12……………ALB 3,0 – 4,5
–       GPT 27……………………GPT 35………………GPT 0,8 – 80
–       GOT 64……………………GOT 33……………..GOT 9,0 – 60
–           ……………………….. BUN 18,7…………….BUN 8,0 – 30
–           …………………………CRE 0,88…………….CRE 0,5 – 1,7
–       ALP 121…………………..ALP 84……………….ALP 10 – 122
–       PT 8,9……………………..PT 7,5…………………PT 5,2 – 7,8
–       15,4 Kg……………………21,80 Kg………………21 – 23 Kg
Fortiu :
– microscop optic normal : – frotiu curat in mare parte
                                              – s-au gasit cu greu 2 morule Ehrlichia

20.04.2011_1_Frotiu curat

20.04.2011_2_Morula Ehrlichia prezenta

27.04.2011 – A 97-a zi – Partea a patra de tratamnt

Din 27.04.2011, in schema de tratament  de mai sus se introduce :
– 1 cp x Zannocin (Ofloxacina) /zi
– 3cp x Minociclin / zi
– 1cp x Astragalus / zi
Valorile parametrilor la analizele de sange :
Inainte de tratament……….Dupa 97 zile…………Valori normale
–       (20.01.2011)…………..(27.04.2011)
Hemoleucograma :
–       HGB 7,2…………………..HGB 15,4…………….HGB 12 – 18
–       HCT 22,8…………………HCT 42,1…………….HCT 37 – 55
–       RBC 3,53…………………RBC 6,72…………….RBC 5,5 – 8,5
      PLT 146…………………..PLT 442……………..PLT 200 – 900
–       WBC 8,7…………………..WBC 9,7………….…WBC 6 – 17
–       VSH 95……………………VSH 15……………….VSH 6 – 10
Biochimic :
–           …………………………ALB 3,16…………….ALB 3,0 – 4,5
–       GPT 27……………………GPT 35………………GPT 0,8 – 80
–       GOT 64……………………GOT 29……………..GOT 9,0 – 60
–          ……………………….. BUN 17,3……………..BUN 8,0 – 30
–          …………………………CRE 0,95……………..CRE 0,5 – 1,7
–      ALP 121…………………..ALP 60……………….ALP 10 – 122  
–       PT 8,9……………………..PT 6,6…………………PT 5,2 – 7,8
–      15,4 Kg……………………21,50 Kg………………21 – 23 Kg

Aprilie 2011_Retrospectiva analize de sange Yrra

This entry was posted in 02.0_Cazul Yrrei pe larg, 02.8_Ehrlichioza and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s