Februarie 2011_Analize si tratament Ehrlichioza

02.02.2011 – A 13-a zi de tratament

– Yrra se simte mai bine, e vesela, se joaca si manaca bine.

Valorile parametrilor la analizele de sange :
Inainte de tratament……….Dupa 13 zile…………Valori normale
–       (20.01.2011)…………..(02.02.2011)
Hemoleucograma :
–       HGB 7,2…………………..HGB 11,9…………….HGB 12 – 18
–       HCT 22,8…………………HCT 33,8…………….HCT 37 – 55
–       RBC 3,53…………………RBC 5,06…………….RBC 5,5 – 8,5
–       PLT 146…………………..PLT 347……………..PLT 200 – 900
–       WBC 8,7…………………..WBC 16………………WBC 6 – 17
–       VSH 95……………………VSH 65……………….VSH 6 – 10
Biochimic :
–            ………………………..        –     ……………….ALB 3,0 – 4,5
–       GPT 27……………………GPT 38………………GPT 0,8 – 80
–       GOT 64……………………GOT 28………………GOT 9,0 – 60
–           …………………………CRE 0,74…………….CRE 0,5 – 1,7
–       ALP 121…………………..       –       ……………..ALP 10 – 122
–       PT 8,9……………………..PT 6,7………………..PT 5,2 – 7,8
–       15,4 Kg……………………17 Kg………………….21 – 23 Kg

07.02.2011 – A 18-a zi de tratament

Yrra este bine in general: manaca bine, e vioaie, a luat in greutate Yrra = 17,1kg . Merge mai bine si la plimbare, are chef de joaca, e interesata de ceea ce se intampla in jurul ei, nu mai oboseste asa de mult si repede cum obosea inainte.
Se pare ca Ehrlichia este usor, usor anihilata ! Motiv pentru care poate ma bucur un pic, insa sampania o pastrez pentru mai tarziu cand Yrra va scapa de toate problemele.
In momentul de fata, eczemele de pe membrele anterioare si fata ne fac probleme mai mari decat Ehrlichioza. Demodecia nu vrea sa dea inapoi deloc! Dar noi suntem si mai incapatanati decat Demodexul si o sa ne luptam cu el pana il dovedim!
Valorile parametrilor la analizele de sange :
Inainte de tratament……….Dupa 18 zile…………Valori normale
–       (20.01.2011)…………..(07.02.2011)
Hemoleucograma :
–       HGB 7,2…………………..HGB 13,9…………….HGB 12 – 18
–       HCT 22,8…………………HCT 40,6……………HCT 37 – 55
–       RBC 3,53…………………RBC 6,14…………….RBC 5,5 – 8,5
–       PLT 146…………………..PLT 584…………….PLT 200 – 900
–       WBC 8,7…………………..WBC 13.9…………..WBC 6 – 17
–       VSH 95……………………VSH 60………………VSH 6 – 10
Biochimic :
–            – …………………………ALB 3,48…………..ALB 3,0 – 4,5
–       GPT 27……………………GPT 36………………GPT 0,8 – 80
–       GOT 64……………………GOT 35……………..GOT 9,0 – 60
–           – …………………………        –       ……………CRE 0,5 – 1,7
–       ALP 121………………….ALP 117……………..ALP 10 – 122
–       PT 8,9……………………..PT 6,5……………….PT 5,2 – 7,8
–       15,4 Kg……………………17,1 Kg………………21 – 23 Kg

Frotiu :
– s-a gasit o singura morula ehrlichia, in rest frotiuri de sange curate 

07.02.2011_Frotiu Yrra_Morula ehrlichia



Examen coproparazitologic :
– s-a gasit sub lamela 2cm x 2cm un singur exemplar adult de Demodex
– nu s-a identificat niciun alt tip de paraziti

11.02.2011 – A 22-a zi de tratament

– Analizele Yrrei au aratat o crestere constanta a valorilor parametrilor in primele trei saptamani de tratament. Pe frotiurile analizate la microscop in aceste 3 saptamani nu se mai gasea nici o morula de Ehrlichie.
Insa dupa cele 3 saptamani (11.02.2011), am avut ceva emotii, deoarece pe frotiul ei de sange se gasea o populatie numeroasa de morule Ehrlichia. Ca dovada si valorile parametrilor la analizele de sange au scazut putin. Cu alte cuvinte populatia de morule Ehrlichia, care a stat depozitata pana acum in organism, a iesit la plimbare si la ospatz din sangele Yrrei. Este vorba de asa numitele pusee ce au loc din 3 in 3 saptamani.
Mentionez ca in perioada 8,9,10 februarie 2011 Minociclinul a fost inlocuit cu Doxiciclina deoarece s-a epuizat stocul iar transportul de medicamente a intarziat.
Insa dupa cateva zile de tratament lucrurile au intrat in normal. Valorile parametrilor la analizele de sange au urcat din nou.
Valorile parametrilor la analizele de sange :
Inainte de tratament……….Dupa 22 zile…………Valori normale
–       (20.01.2011)…………..(11.02.2011)
Hemoleucograma :
–       HGB 7,2…………………..HGB 12,2…………….HGB 12 – 18
–       HCT 22,8…………………HCT 35,5…………….HCT 37 – 55
–       RBC 3,53…………………RBC 5,50…………….RBC 5,5 – 8,5
–       PLT 146…………………..PLT 587……………..PLT 200 – 900
–       WBC 8,7…………………..WBC 15,9……………WBC 6 – 17
–       VSH 95……………………VSH 65……………….VSH 6 – 10
Biochimic :
–            – ………………………..ALB 3,54…………….ALB 3,0 – 4,5
–       GPT 27……………………GPT 38………………GPT 0,8 – 80
–       GOT 64……………………GOT 47………………GOT 9,0 – 60
–           – …………………………       –         …………….CRE 0,5 – 1,7
–       ALP 121…………………..ALP 92………………ALP 10 – 122
–       PT 8,9……………………..PT 6,4………………..PT 5,2 – 7,8
–       15,4 Kg……………………       –    …………………21 – 23 Kg
 

11.02.2011_Frotiu Yrra_Populatie numeroasa de morule Ehrlichia

14.02.2011_Perfuzie subcutan_Yrra


16.02.2011 – A 27-a zi de tratament

Valorile parametrilor la analizele de sange :
Inainte de tratament……….Dupa 27 zile…………Valori normale
–       (20.01.2011)…………..(16.02.2011)
Hemoleucograma :
–      HGB 7,2…………………..HGB 14,4…………….HGB 12 – 18
–       HCT 22,8…………………HCT 42……………….HCT 37 – 55
–       RBC 3,53…………………RBC 6,47…………….RBC 5,5 – 8,5
–       PLT 146…………………..PLT 629……………..PLT 200 – 900
–       WBC 8,7…………………..WBC 17,9……………WBC 6 – 17
–       VSH 95……………………VSH 40……………….VSH 6 – 10
–       15,4 Kg……………………18,3 Kg ………………21 – 23 Kg
 

16.02.2011_Frotiu Yrra_fara morule Ehrlichia

23.02.2011 – A 34-a zi de tratament

Yrra e bine acum ! E vioaie, mananca foarte bine, merge bine la plimbare, urina e normala, defecatie normala.
Temperatura ei inca oscileaza intre 37,1 si 38,1.
Ramane in continuare problema cu Demodexul, care inca nu s-a ameliorat.
Valorile parametrilor la analizele de sange :
Inainte de tratament……….Dupa 34 zile…………Valori normale
–       (20.01.2011)…………..(23.02.2011)
Hemoleucograma :
–       HGB 7,2…………………..HGB 13,2…………….HGB 12 – 18
–       HCT 22,8…………………HCT 42,6…………….HCT 37 – 55
–       RBC 3,53…………………RBC 6,53…………….RBC 5,5 – 8,5
–       PLT 146…………………..PLT 587……………..PLT 200 – 900
–       WBC 8,7…………………..WBC 13,2……………WBC 6 – 17
–       VSH 95……………………VSH45……………….VSH 6 – 10
Biochimic :
–           ………………………..       –      ……………….ALB 3,0 – 4,5
–       GPT 27……………………GPT 26………………GPT 0,8 – 80
–       GOT 64……………………GOT 20………………GOT 9,0 – 60
–           …………………………CRE 1,0……………..CRE 0,5 – 1,7
–       ALP 121…………………..ALP 75………………ALP 10 – 122
–       PT 8,9……………………..PT 7,4………………..PT 5,2 – 7,8
–       15,4 Kg……………………18,3 Kg……………….21 – 23 Kg
Frotiu :
– s-au gasit 2 morule ehrlichia

Februarie 2011_Retrospectiva analize de sange Yrra


This entry was posted in 02.0_Cazul Yrrei pe larg, 02.8_Ehrlichioza and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s